15.2.06

Greyfurt

bumbalanın greyfurtlarıMeyvesi portakaldan büyük, tadı acı ve hafif ekşimsi olan bir ağaçtır. Kışın yapraklarını dökmez. C vitamini bakımından zengindir. A ve B vitaminlerini de ihtiva eder. Sıkılarak suyu içilir. Meyve kabuklarından marmelat yapılabilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanserin ilerlemesini durdurur. Vücuda serinlik verir. Akciğer ve göğüs hastalıklarını giderir, bronşları boşaltır. Soğuk algınlığına iyi gelir.

Karaciğeri çalıştırır, safra ifrazatını artırır, hazmı kolaylaştırır, iştah açar. Dişetlerinin kanamasını azaltır. Böbrekleri de çalıştırır, idrar tutkluğunu giderir, bol idrar söktürür. Tansiyonu, kolestorolü ve şekeri düşürür. Kanı temizler.

Sabah kahvaltısında içilecek bir bardak greyfurt suyu bol idrar söktürür. Vücuttaki yorgunluk maddelerini dışarı atar. O gün bedenen ve zihnen yorulmadan çalışmayı sağlar. Greyfurt suyu taze ve sade olarak içilmeli, içerisine şeker katılmamalıdır. Mide ülseri olanlara yasaktır.
Lokman Hekim

4 Yorum:

At Çarşamba, 15 Şubat, 2006, Anonymous Adsız said...

bi de fiyatı oldukça uygun, ben her sabah içmeye başladım bir bardak, güzel oluyor, tavsiye ederim.

 
At Salı, 19 Eylül, 2006, Anonymous Adsız said...

"meyve kabuklarından meyve yapılabilir" ne demek ?

 
At Salı, 19 Eylül, 2006, Anonymous Adsız said...

bu arada, "goyun guzu" heh heh :)

 
At Salı, 19 Eylül, 2006, Blogger bumbala42 said...

Lokman Hekim' in konuyla alakası yoktur tamamen benim hatam (veya eski evdeki takvim yapraklarının arkasındaki yazıları hazırlayanın). Vikipediye bakarak düzelttim ama..

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa